Kategorier

Med mennesket i fokus har vi derfor gennem årene primært støttet udfoldelsen af det gode liv i fællesskaberne om sport, kultur, samvær og natur indenfor følgende kategorier:

 • Sport og idrætsliv
  Sport og idræt er en vigtig og stor del af manges hverdag – både som tilskuer eller som aktiv deltager. Albani Fonden støtter projekter, der motiverer flere til at være aktive og som forbedrer faciliteter og træningsforhold for både bredden og eliten.
 • Kunst, kultur og historie
  Albani fonden støtter det syddanske kunst og kulturliv bredt. Vi ønsker at så mange som muligt får lyst til og mulighed for at opleve og deltage i kunst og kultur samt blive inspireret af og informeret om vores spændende historie.
 • Naturen og spejdere
  Friluftslivet er rammen om mange aktiviteter. Naturen er ofte spejdernes og naturelskernes madplads, soveplads og legeplads. Der er højt til loftet og frisk luft nok til alle. Aktive oplevelser i naturen giver viden og respekt for naturen, miljøet og hinanden.
 • Humanitære og velgørende formål
  Albani Fonden har en lang historik for at støtte nærhed, varme og omsorg for mennesker ved støtte til velgørende og humanitære formål, f.eks. til projekter og foreninger, der er med til at hjælpe samfundets udsatte grupper, aktivering af børn indlagt på sygehuse samt adspredelse og livsglæde til ældre.