Frydenlund Fuglepark skal blive klogere på ugler

Frydelund Fuglepark, også kaldt Danmarks Fugle Zoo, har mange forskellige fuglearter, som hver dag skal passes.Frydenlund Fuglepark forsker sideløbende i fuglenes levevis, så de hele tiden kan give fuglene den bedste pasning og pleje. Igennem mange år har de fået samlet en stor samling af ugler, så de i dag har Nordens største samling.

Uglen er en meget speciel fugleart, som næsten altid har været ile set hos mange jægere og landmænd; men hvorfor? Det er blot en af de mange spørgsmål Frydelund Fuglepark vil finde svar på i forlængelse af deres projekt “Uglegården”.

Frydenlund Fuglepark gør meget i naturforståelse, og i at opretholde en god sund biodiversitet i og omkring fuglene. Dette har denne sommer givet flotte resultater, med mange nye sommerfugle og enormt mange insekter i bevoksningen. Her passer uglen rigtig godt ind i billedet – måske er det her, den har sin plads i naturen?

Frydenlund Fuglepark er derfor meget interesseret i at blive kloge på uglerne. Det bliver en kæmpe opgave at få denne fugls særheder placeret i naturen. Men med det nye projekt ”Uglegården”, kan de komme meget længere i deres stræben for at få placeret uglen i den moderne tid og nutidens natur.

“Uglegården” tager form

Med støtte fra Albani Fondens støtte har de i år startet med at bygge en kæmpestor voliere til bla. ugler. Her er det meningen, at de får anlagt en blomstereng med små buske og ganske få store træer, så de kan forske i om deres formoden med insekter til ugler holder stik. Volieren er på ca. 25m x 20m i grundareal og op til 7m i højden visse steder.

Volieren er ved at tage form, og Frydenlund Fuglepark håber på at området er i fuld brug og flor i foråret 2022.

Med denne store plads håber Frydenlund Fuglepark på at kunne få svar på en del af deres mange spørgsmål. Kan man sætte flere arter sammen? Æder ugler store eller små insekter? Æder ugler orm? Kræver uglerne meget territorium eller er det føden der afgør hvor tæt de kan leve sammen?

”Denne samlings voliere er kun starten på mange nye opgaver for os og vores tilknyttede Universiteter fra både København, Århus og Odense. Det bliver en spændende tid fremover.”

Hans Åge Hjeresen, Direktør hos Frydenlund Fuglepark

Relaterede projekter

Naturen og spejdere

Terrariets udstilling ”Sydøstasien”

Terrariet er en velgørende fond, der arbejder med udstilling, formidling og bevarelse af truede krybdyr og padder fra både ind…

Se projektet