Kulturarv Fyns projekt Kulturarvsboxen giver mulighed for at formidle anderledes og mindre kendte aspekter af vores fælles fynske historie. Viden, arkivalier og genstande, der ellers ikke er tilgængelige for offentligheden kan nu vises frem.

Kulturarvsboxen er et mobilt udstillingslokale, indrettet ganske som et traditionelt museum med montrer til genstande, plads til plancher med tekst og billeder, og en skærm med mulighed for at vise film. Vores udstillingslokale er en container med solceller, der gør den selvforsynende med strøm til lys, klimastyring og anden elektronik. Containeren kan stå ubemandet, i det der er automatisk døråbning- og lukning på faste tidspunkter, alarm og brudsikre montrer.

Udstillingerne er nemme at udskifte og containeren er hurtig at flytte. Den kan dukke op hvor som helst og det er kun fantasien, der sætter grænser! Kulturarvsboxen giver os mulighed for at komme tæt på den nære historie og finde historier frem, som trænger til at komme frem i lyset. Vi vil formidle ting, der ikke nødvendigvis er det første vi tænker på, når vi hører ordene ”fynsk kulturarv”.

Overalt på Fyn er der historier, der fortjener at blive fortlt, og ved at formidle dem på stedet, hvor de foregik, kan vi gøre kulturarven relevant og nærværende for borgerne. Den utraditionelle formidling i en container vil lokke folk inden for, og vi håber kunne inspirere nye brugergrupper til at interessere sig for vores fælles historie.

Når vi placerer genstande og fortæller historien tæt på den scene, hvor de oprindeligt hører til, bliver stedet pludselig relevant og gør brugere, nye som gamle, opmærksomme på deres historie og identitet.

Du kan læse mere om vores projekt her: www.kulturarvfyn.dk

Følg os gerne på Facebook, så få du opdateringer om udstillingerne, billeder og gode historier: https://www.facebook.com/kulturarvfyn.

Relaterede projekter

Foto: Hannibal-Bach
Kunst, kultur og historie

Ny lyd og lys

Odense Live Fonden er enormt stolt og taknemmelige for den store støtte fra Albani Fonden. Donationen havde afgørende betydning for…

Se projektet
Kunst, kultur og historie

Avernax Festival

Avernax er en lille musikfestival, der finder sted i august på Avernakø i det sydfynske øhav. Festivalpladsen ligger på den…

Se projektet