NU Festival indsamler til kræftforskning

I sensommeren d. 10.-11. september 2021 blev NU Festival afholdt for første gang, på gårdspladsen ved Lundsgaard Gods i Kerteminde, som en hyldest til livsglæden.

Over to dage blev danske sangskrivere hyldet, hvor sangere som bl.a. Poul Krebs, Hjalmer, Michael Falch, Mads Langer og flere til spillede. Alle kunsterne har optrådt til en lavere takst til ære for en god sags tjeneste. 

NU Festival har til formål at samle penge ind til kræftforskning, specielt bugspytkirtelkræft. Det vil sige, at alt overskuddet fra festivalen går ubeskåret hertil. I år lykkedes det NU Festival at samle hele 780.000 kr. sammen.

Bag festivalen står den tidligere fodboldspiller Lars Høgh, som selv var syg med bugspytkirtelkræft, sangeren Michael Falch og koncertarrangøren Hans ”Havørn” Thomsen. Festivalen udspringer af de tanker om et livssyn de tre deler, som omhandler nærvær, passion og socialt engagement.

NU’et i festivalens navn er et hint til intensiteten i øjeblikket, lidenskaben i livsoplevelsen og som en hyldest til livsglæden. Det handler nemlig om at nyde livet, mens man har det.

Støtten fra Albani Fonden betød at fra dag 1, hvor tankerne og ideen til festivalen opstod, har den været en realitet. Det gav NU Festival et økonomisk fundament, som har haft afgørende betydning for dens eksistens, resultatet af den første festival og at NU Festival bliver en realitet til næste år i dagene 9.-10. september 2022.

Relaterede projekter

Kunst, kultur og historie

Nyborg Harmoni Orkester slår atter på tromme

Nyborg Harmoni Orkester slår atter på tromme Nyborg Harmoni Orkester tæller godt 60 mand (med en aldersspredning fra 17 år…

Se projektet
Kunst, kultur og historie

Nye chakoter til 6. Juli Garden

Nye chakoter til 6. Juli Garden Flotte skinnende chakoter vil nu være at finde på 6. Juli Gardens hoveder til…

Se projektet
Kunst, kultur og historie

Ny performancefestival - "ØKANT"

Ny performancefestival – “ØKANT” I sommeren 2021 blev en ny performance festival afholdt på Ærø ved Marstal havn under navnet…

Se projektet