Ny performancefestival – “ØKANT”

I sommeren 2021 blev en ny performance festival afholdt på Ærø ved Marstal havn under navnet Økant.

Navnet Økant er givet efter, at festivalen blev afholdt på kanten af Ærø ved Marstal havn, der fungerede som hjertet for festivalens koncept og udførsel.

Med hjælp fra Albani Fonden kunne Økant invitere alle ønskede kunstnere, som sammen kunne skabe otte forskellige værker, der alle blev udviklet specifikt til Økant. Alle kunstnerne havde specifik tilpasset værkerne til deres lokation på havnen.

Med støtten fra Albani Fonden, blev det derfor muligt at afholde otte verdenspremiere på værker, der aldrig før var oplevet. Værkerne blev skabt af lydkunstnere, komponister, en tekstilkunstner, en digter og dramatiker, en visuel kunstner, en installationskunster og dansere. Økant byder derfor på kunst og udstillinger for enhver smag.

Idéskaberen bag Økant – Woo Collective – kunnE yderligere skabe en intim og særlig feriestemning, der talte lige ind i Ærøs præmisser. Med Albani Fondens støtte kunne værkerne og de forskellige performances nemlig gentages og holde længe nok åbent til, at både ærøboerne og turisterne kunne nyde en is og et dyp i havet, helt uden stress og jag. På denne måde kunne alle de besøgende nå at se og opleve hver kunstners performance. 

Woo Collective bestræber sig på at kunne afholde Økant performancefestival igen næste år efter dette års store succes. 

Relaterede projekter

Kunst, kultur og historie

Nyborg Harmoni Orkester slår atter på tromme

Nyborg Harmoni Orkester slår atter på tromme Nyborg Harmoni Orkester tæller godt 60 mand (med en aldersspredning fra 17 år…

Se projektet
Kunst, kultur og historie

NU Festival indsamler til kræftforskning

NU Festival indsamler til kræftforskning I sensommeren d. 10.-11. september 2021 blev NU Festival afholdt for første gang, på gårdspladsen…

Se projektet
Kunst, kultur og historie

Nye chakoter til 6. Juli Garden

Nye chakoter til 6. Juli Garden Flotte skinnende chakoter vil nu være at finde på 6. Juli Gardens hoveder til…

Se projektet